LT ÖL Made in Jakan

Recension Canadian Chocolate nr 18

 

Vi har provsmakat ölet den 1 och 28 april 2018.

Vår förhoppning var att ölen skulle ha en utpräglad chokladsmak.

 

Den 1 april vid första provsmak fanns det en doft av choklad, liten beska och kaffetoner. Färgen var mörk på gränsen mot svart.

 

Den 28 april hade chokladen nät och jämt börjat komma fram. Kaffetonerna var något svagare men fortfarande tog de överhanden.

Totalt omdöme är att vi tagit fram en mycket god stout med kaffesmak och en hint av choklad.

Troligen är den mörkrostade malten så kraftig i smak att den tar överhanden.

Till nästa batch kommer vi minska på mängd Pearled Black Malt (EBC 800-1200)

Bryggmästare

Lars-Göran Berggren

 

Recension Canadian Chocolate nr 20

 

Jämfört med förra bryggningen av Canadian Chocolat

(nr 18) har vi fått mer chokladsmak och mindre med kaffetoner, vilket troligen beror på att vi minskat mängden Pearled Black Malt, Chocolate Dark Malt och ökade mängden Kakao.

Även färgen har ändrats från svart till mer brunaktigt mörk.

Innehållet av kolsyra behöver ökas något.

 

Bryggmästare

Lars-Göran Berggren

 

 

Den 10 maj 2018 besökte Lars-Göran, bryggmästare Paul Buttery på Flying Monkeys Craft Brewery i Kanada, och överlämnade 6 st Canadian Chocolate som gåva enl Pauls recept.

LT ÖL:s första export ut i stora välden!

 

Lars-Göran fick en mycket trevlig privat visning av bryggeriet.

 

May 10 2018 Lars-Göran visited, Brewmaster Paul Buttery at Flying Monkey's Craft Brewery in Canada, and handed 6 Canadian Chocolate as a gift for Paul's recipe. LT ÖL's first export in the big world!

 

Lars-Göran got a very nice private view of the brewery.