LT ÖL Made in Jakan

Congratulations Paul at your birthday 10th february

Paul Buttery (our guide in how to brew chocolat beer) is Head Brewer at Flying Monkeys Craft Brewery in Canada!

 

 

Ver 22 Canadian Chocolate

Vi hade stora förhoppningar inför denna tredje gång Canadian Chocolate skulle bryggas den 20 januari 2019.

Denna gång har vi fått tag i Melanoidin malt enligt original recept från Flying Monkeys Craft Brewery i Kanada.

Dess utom fick vi råd från en hembryggare om att blötlägga choklad nibbs i rom i 3 veckor och tillsätta mitt i jäsningen.För att få en trevlig beska bytte vi ut humlen till Chinook.Vi eftersträvar inte någon större beska utan en mer diffus som kompletterar chokladen och samtidigt ger en mer öl liknande smak.Ölen tappades på flaska den 5 februari. Alkoholhalten uppmättes till 7,7% och smaken var söt med mer beska än tidigare och en mer förfinad choklad smak. Om en månad kommer en smakrecension.

För detaljer från bryggning och jäsning se bryggprotokoll Ver 22.

 

 

Ver 22 Canadian Chocolate

Brew date January 20. 2019. We had great hopes for this the third brew of Canadian Chocolate beer.

This time we got hold of Melanoidin malt according to original recipe from Flying Monkeys Craft Brewery in Canada.In addition, we got the advice of a home brewer to soak chocolate nibbs in rum for 3 weeks and add in the middle of fermentation. In order to have a bitterness, we replaced the hops to Chinook. We do not strive for any major bitterness but a more diffuse complement to the chocolate, and at the same time a more beer similar taste. The beer was bottled on February 5. The alcohol content was measured at 7.7% and the taste was sweet with more bitterness than earlier versions of this beer and a more refined chocolate flavour. In a month, a taste review will come.

For details from brewing and fermentation see brewing protocol Ver 22.